EN TILLBAKABLICK PÅ 2016

När jag började fundera kring vad vi gjort på Fredriksberg under 2016, var första ordet som dök upp: vilat. Hahaha... För det har vi verkligen gjort. Den stora renoveringen blev ju klar under senhösten 2015, så när vi gick in i 2016 var det med känslan: VI ÄR KLARA!! I a f nästan;-), det som fattades var "bara" balkongen med utgång från vårt sovrum, som ju blev klar under sommaren.

Jag och Jimmy är rörande överens om att balkongen var en av de absolut bästa investeringarna vi gjort i fastigheten! Till våren blir räcket vitt, golvet lite mörkare brunt och allting blir glasat.

Under 2016 har vi haft stort fokus på inredning och inredningsdetaljer... Både inne och ute. Årets första veckor bjöd på rejält med snö - perfekt för en nörd som jag;-). Klart man måste pynta även i snön... hahaha.

2016 var också året då jag fick min ateljé! Mitt alldeles egna "kryp in" på den gamla vinden där jag får bestämma själv;-) och kan i lugn och ro förädla alla fynd jag kommer hemdragandes med:-). Jimmy plockade fram den gamla korsvirkesväggen från 1796. Täääänk om väggar kunde tala... Fast det kanske de kan;-)

För... 2016 var ju också året när vi via mediumet Tette fick lite mer historia kring gården och människorna som bott, levt och verkat här. Det startade med vår ena kristallkrona som plötsligt började te sig på ett sätt som inte gick att förklara. Bilden på den vackra flickan hittade vi på vinden när vi rensade ut all skit. Hon är i tryggt förvar.

Och allt det här spännande med alla människor - resulterade också i möten med människor som fortfarande finns i livet, som har en historia på Fredriksberg. Gamla minnen och foton kom till oss bl a via Christer och Inga som växte upp i inspektorsbostaden.

Och 2016 var också året när vi kom på att vi ville ha andra tapeter än de vi satt upp... hahaha. Ja, huset gjorde något med oss. Det liksom pratade med oss och berättade vad det ville ha;-), så bara att ringa in målaren igen och Färghuset Colorama i Ystad blev jättelyckliga över att få sälja tapeter till samma salonger två gånger!!

Drömmen om en sajt och blogg blev verklighet 2016! Och tro mig, den ska utvecklas på mer än ett sätt. Men var sak har sin tid och ibland får vissa saker lov att ta lite extra mycket tid på sig för att hitta formen. 

Men allra mest fick vi "livet" tillbaka...;-). Vi har njutit av vårt fina hus, vår fantastiska trädgård och av varandra. En renovering som varit så slitsam att den skulle kunna förstöra vilken relation som helst, förde oss bara närmre varandra. Och ni - har tålmodigt varit med hela tiden, viket är helt fantastiskt underbart! Nu blickar vi framåt och ser helt enkelt vad 2017 har att bjuda på;-). Skål för det nya året och skål för dig, för oss och för alla andra. Och glöm inte att det är du som skriver manuset till ditt liv;-).

Anna <3