LOUISE´s EGEN LILLA "LÄGENHET"

Jag tog kameran och smög in på Louise rum... Förra veckan började vi ju med vår före- och efter-tour och då började vi i den lilla entrén. Den entrén som mest används av Louise - och när vi varit och handlat och vill bära kassar kortast möjligt;-). Tar man ett kliv till höger, från den entrén, så hamnar man på husets västergavel. Här ligger två rum i fil, som är Louises. Lyxigt att få ha både sovrum och TV-rum när man bor hemma... Kan finnas risk för att det inte blir så bråttom att flytta hemifrån... hahaha;-).

Louise´s rum idag, är två jättefina, vita rum med lite romantisk touch. Men nån romantik kunde man inte ana så långt ögat kunde nå när vi började renovera, hahaha. Så, låt oss backa tejpen till 1 november 2013 och titta på hur rummen såg ut då;-).

 Det innersta rummet var mintgrönt och hade förmodligen varit någon form av sambandscentral... Här fanns det stora kartor på väggarna... En kommunalgrå/beige plastmatta på golvet och fönster och dörrar på alla väggar. Här fanns inte en hel vägg att kunna möblera på.

Det innersta rummet var mintgrönt och hade förmodligen varit någon form av sambandscentral... Här fanns det stora kartor på väggarna... En kommunalgrå/beige plastmatta på golvet och fönster och dörrar på alla väggar. Här fanns inte en hel vägg att kunna möblera på.

 En stor öppning mellan rummen gjorde det lämpligt att låta de två rummen hänga ihop.

En stor öppning mellan rummen gjorde det lämpligt att låta de två rummen hänga ihop.

 På husets västergavel fanns en gammal tillbyggnad som vi ganska omgående bestämde oss för att riva. Denna tillbyggnad nådde man via två dörrar från Louise´s rum, så i och med att vi kunde sätta igen de två dörrarna, plus en till som gick till skafferiet - så löste vi "problemet" med att det inte fanns några hela väggar i rummen.  Så, några "timmar" senare... Var brädgolven framplockade, slipade och vitmålade. Pärlsponten i taket bevarades och renoverades varsamt. Väggarna putsades om... och, ja, allt annat som behövdes fixa, blev fixat och så här blev det!

På husets västergavel fanns en gammal tillbyggnad som vi ganska omgående bestämde oss för att riva. Denna tillbyggnad nådde man via två dörrar från Louise´s rum, så i och med att vi kunde sätta igen de två dörrarna, plus en till som gick till skafferiet - så löste vi "problemet" med att det inte fanns några hela väggar i rummen.

Så, några "timmar" senare... Var brädgolven framplockade, slipade och vitmålade. Pärlsponten i taket bevarades och renoverades varsamt. Väggarna putsades om... och, ja, allt annat som behövdes fixa, blev fixat och så här blev det!

 Oj, vad många bilder det blev...;-). Men det fanns så mycket fint och många fina vinklar att fota. Man får helt enkelt passa på, när man är ensam hemma. Piffa och fixa;-).  Kram   Anna <3

Oj, vad många bilder det blev...;-). Men det fanns så mycket fint och många fina vinklar att fota. Man får helt enkelt passa på, när man är ensam hemma. Piffa och fixa;-).

Kram 

Anna <3