CHALK PAINT - QUICKFIX FÖR GAMLA MÖBLER

Så, då var jag en bit på väg i verkstan, med möblerna från gästrummet! Som jag skrev i förra inlägget, så är det första gången jag testar Annie Sloans Chalk paint-färg. Kan säga att den var så superenkel att använda, matt och fin - och krämig i konsistensen. Passar mig alldeles utmärkt, då jag målar en del effekter med ganska så torr pensel. I den här omgången är det dessa möbler som får en ny look.

 Ett litet bord...

Ett litet bord...

 En kommod, eller pottskåp...

En kommod, eller pottskåp...

 En pigtittare...

En pigtittare...

Det första jag gjorde var så klart att se till att möblerna var rena och avtorkade! Rengöring är alltid viktigt när något ska få en ny yta. I steg två, tog jag den svarta färgen, blandade i lite vitt tills jag tyckte att det var den grå nyans jag ville ha - i detta fallet en mellangrå nyans. Inte för ljus och inte för mörk. Den grå målade jag med på alla de ytor som jag vill ska se slitna ut när möbeln är klar...

 På bordet målade jag med grått runt hela bordsskivan och det mesta på benen. Var noga med att fota möbeln efter de olika stegen, så att du vet hur du tänkte när du la de olika lagren färg;-). 

På bordet målade jag med grått runt hela bordsskivan och det mesta på benen. Var noga med att fota möbeln efter de olika stegen, så att du vet hur du tänkte när du la de olika lagren färg;-). 

 Samma sak med kommoden - målade grått på alla ytor som sticker ut, bildar ett hörn, avslut eller som jag bara spontant känner att jag vill slipa fram en känsla på...

Samma sak med kommoden - målade grått på alla ytor som sticker ut, bildar ett hörn, avslut eller som jag bara spontant känner att jag vill slipa fram en känsla på...

Det jag gillar riktigt mycket med dessa Chalk Paint-färger, är att de torkar otroligt snabbt! Efter ca 20 minuter kunde jag fortsätta med nästa lager färg. Passar mig perfekt - när jag väl har bestämt mig för något, vill jag ha ett snabbt resultat;-), hehe... Och nu när det grå torkat, är det dags för den vita färgen, eller antikvita för att vara korrekt! Nu börjar jag i mitten av de stora ytorna och jobbar mig ut mot det grå, ser till att penseln är torrare och torrare ju närmre det grå jag kommer. Jag målar alltså inte helt över det grå utan bara delvis. Jag vill nämligen, när jag slipar sen, även få fram det bruna under färgen, på sina ställen. Tänk: mer och mer slitet ju närmre en kant du kommer - precis så som man nöter möbler.

Här ser ni möblerna efter att de även fått den vita färgen påstruken. Den vita har jag lagt två lager av, men på samma vis - mindre och mindre på penseln, ju närmre avslutet jag kommer. När jag ändå var igång, fick benen på Emma-fåtöljen också sig en omgång;-). Det som kvarstår nu är slipning och sedan vaxning. Vaxningen krävs för att binda ihop färgen och göra ytan tålig.

Så, på återseende;-).

Anna <3