GÄSTRUMMET FLYTTAR IN VERKSTAN ;-)

Vet vad som sker när två personer, fulla av idéer och med ett nästan nördigt intresse för inredning, är färdigrenoverade och får loss tid?? Jo, då går man helt enkelt in i fas två, eller tre, eller nåt... Och börjar liksom om i rummen fast med fokus på själva inredningen... hahaha. Hela kvällen igår gick vi runt i huset och i princip skrev en lista på vad vi vill ändra, hur vi vill ha det o s v. Ja, lite möbler fick även byta plats med varandra. Och då ska ni veta att många av våra möbler är ganska stora och tunga;-). Men ibland blir det bara "akut" att något måste flyttas nuuuuu;-)!!! Bra träningspass det där!

Inredning är något som är i ständig rörelse... Och då är det ju bra att ha många rum och laborera med;-). Det som också är jäkligt bra, är att jag har en verkstad! Ett stort rum som för mig funkar lite som en skattkammare. Här fyller jag på med diverse fynd som vi (mest jag;-)) snubblar över... Ibland behöver de liksom mogna till sig lite och det kan de få göra i lugn och ro i min verkstad - eller ateljé, som vi kallar det:-). 

Det som skedde igår, när vi tog vår lilla runda, var att när vi landade i gästrummet, kände vi plötsligt båda att vi ville ha en annan känsla i rummet. En ljusare känsla. Så, på stående fot tog vi beslutet att möblerna måste bli vita. Och det är där min ateljé kommer in i bilden. Ett av mina stora intressen är nämligen att förvandla möbler. Att slipa och måla, gärna lager på lager är en passion och något jag gjort mycket av till och från i livet. Därför var min stora dröm också att få ha en egen verkstad där jag, i mån av tid och idéer, kan få lov att "hålla på med mitt...". När jag tittar på en möbel, tittar jag i princip aldrig på hur den ser ut, utan hur den SKULLE kunna se ut. Jag har liksom ett "kli i fingrarna" som jag bara kan bli av med genom att förvandla och förädla saker:-). Det var nog samma "kli" som drog oss till Fredriksberg;-). 

Så, det som kommer ske nu, är att möblerna i gästrummet (de som är i sitt bruna originalutförande) får flytta in i min ateljé och påbörja sin förvandling. För första gången i mitt liv ska jag dessutom testa Annie Sloans Chalk Paint-färger. Jag gillar att jobba med tjocka färger som torkar snabbt, så det blir ett spännande projekt! Jag tänkte dessutom att du ska få hänga med i förvandlingen, i min ateljé. Vi flyttar helt enkelt fokus från att renovera Fredriksberg, till att renovera inventarier;-). Jag kommer lägga en graffitgrå grund på väl utvalda ställen och sedan en antikvit ovanpå det. Och jobba strategiskt tillsammans med min bästa kompis-  sandpappret. Det kommer bli superbra! 

Så, det är det här vi gör i sommar när vi inte ligger på stranden... Vi skapar och ger nytt liv åt möbler. Du hänger väl med?

Anna <3