SOMMARFINT PÅ STORA TERRASSEN

Vad ska ni hitta på nu när ni är färdigrenoverade...? En fråga vi ofta får - och med all rätt, med tanke på att all vaken tid gått åt till att renovera, i två års tid, är det lätt att tro att vi inte kan eller vill göra något annat än det...;-) Men svaret är... eehhh, med ett hus på 600 kvm och en trädgård på drygt 6000 kvm, så lär vi aldrig vara sysslolösa, hahaha;-). Och vet du - allt det som du förmodligen tycker är lite tråkigt, som att städa, putsa fönster, rensa ogräs, fylla på olja i gräsklipparen... Sånt längtar vi efter! Vi längtar efter att få göra helt "vanliga" saker som att plantera om blommor, göra fint i trädgården, stryka undan tvätthögen... Och det bästa av allt - där är vi nu! Hela dagen igår ägnade vi oss åt trädgårdsarbete, var och handlade lite sommarblommor, planterade, fikade på verandan... Alltså, helt vanliga "svensson-sysslor" och det var underbart! 

Vi är så otroligt tacksamma för att vi bestämde oss för att göra renoveringsperioden kort och intensiv! Vi är så tacksamma för att vi orkat leva med fokus enbart på renovering i två år. Vi är så glada för att vi vågade! Att vi tog chansen. Alternativet, och kanske det mest "naturliga" med ett sådant här stort projekt, hade varit att välja renovering som livsstil och bli lagom "klar" om tio år, när det är dags att börja om igen... Ja, en livslång livsstil. Men det är inte vi. Det hade inte passat oss. Det här passade oss! Och kanske var det också därför som vi fick chansen. På två år har vi inte bara skapat vår egen drömbostad - vi har också sett till att trakten blev av med det läskiga och alltid nersläckta ödehuset och istället fått ett vackert Corps de logi, som man gärna kör sakta förbi och ibland till och med stannar till och knäpper en bild. Det tycker vi är underbart! Att göra gott - inte bara för sig själv, utan för en hel trakt och för människor som har minnen härifrån - det känns i hjärtat. Att ibland få besök av människor som visar sin tacksamhet över vårt arbete, som blir påtagligt rörda av vad vi skapat - är för oss värt mycket mer än det faktiska pengavärdet vi lyckas skapa på Fredriksberg.

I sommar kommer ni se oss en hel del i trädgården. Tveka inte att stanna till och bara säg hej! Det uppskattas mer än vad du kan föreställa dig.

Anna <3

 I trädgården finns inga direkta stilregler. Här är det så underbart befriande och bara sätta ihop lite allt möjligt och skapa stilleben med...

I trädgården finns inga direkta stilregler. Här är det så underbart befriande och bara sätta ihop lite allt möjligt och skapa stilleben med...

 Det finns så mycket vackra möbler, krukor och växter som vi vill inreda terrassen med... En sak i taget;-). Det här vita möblemanget ska flytta ut i trädgården, under körsbärsträdet. På&nbsp;terrassen ska vi istället ha ett stort, runt bord med sköna rottingfåtöljer till.

Det finns så mycket vackra möbler, krukor och växter som vi vill inreda terrassen med... En sak i taget;-). Det här vita möblemanget ska flytta ut i trädgården, under körsbärsträdet. På terrassen ska vi istället ha ett stort, runt bord med sköna rottingfåtöljer till.

 Dessa ljuvliga fikastunder... Som vi längtat&lt;3.

Dessa ljuvliga fikastunder... Som vi längtat<3.

 Ett litet sommarprojekt blir att måla resterna av den forna balustraden vit... På dem ska det sedan stå pampiga, vita urnor med blommor i.

Ett litet sommarprojekt blir att måla resterna av den forna balustraden vit... På dem ska det sedan stå pampiga, vita urnor med blommor i.

 Just nu doftar det underbart i hela trädgården... Det finns massor med blommande buskar att knipa stjälkar ifrån till gulliga buketter.&nbsp;

Just nu doftar det underbart i hela trädgården... Det finns massor med blommande buskar att knipa stjälkar ifrån till gulliga buketter.