VILD & VACKER!

Varje dag - eller i alla fall sex dagar i veckan - promenerar jag i en timme. Jag går alltid samma runda. Vi är ju bortskämda med att ha skog och slingor utanför ytterdörren. Att promenera samma runda varje dag, gör att man ser naturens skiftningar och nyanser väldigt tydligt. Jag ser kottarna i de stora granarna, jag vet exakt när björnbären blommar och jag känner dofterna som är så karakteristiska för årstiden.

Mina ögon dras gärna till sådant som skapar en extra visuell skönhet. Gärna sådant som går att plocka med mig in. Blommor. Just nu finns de överallt. En del skulle kalla det ogräs. Men jag kallar det blommor. Att plocka in en del av det vilda och placera det i väldigt arrangerade, ja i det närmaste perfekta miljöer, skapar kontraster som på något oförklarligt vis blir till en balans. Det finns faktiskt ingenting med någon form av stjälk, som inte kan bli vackert i en vas... I alla fall inte för en inredningsnörd som jag;-).

Och visst låter det så där lagom klyschigt att säga: ta vara på de små och enkla stunderna. Men det finns faktiskt något vackert i dem. En naturlig skönhet långt bort från det arrangerade och perfekta. Ett lugn. En befrielse. Balans. Liv. 

Anna <3