LJUSET FRÅN ÖSTER

Du som följt oss ett tag, vet vid detta laget att Fredriksberg nästan mer kändes som ett "kall", snarare än bara som ett drömhus... Drömhus kan det finnas gott om, men att dras till en plats på det sätt som jag en gång gjorde till Fredriksberg, känns mer som magi, än bara längtan efter att få renovera ett gammalt hus med kakelugnar och takrosetter. Jag trodde länge att det var just det unika och orörda i arkitekturen, som jag var så förälskad i... Och det var jag och är fortfarande! Men det var egentligen något helt annat, som fick mig hänförd. Stum. Knuten till platsen.

Det var ljuset från öster. När morgonsolen går upp över skogsgläntan i öster och belyser allén fram mot huset - det ljuset och den känslan som väcks, går inte att beskriva. Det är magi! Det är så andligt och så "i nuet" att världen liksom stannar upp. När det här ljuset belyser de alldeles nya och ljusgröna vårbladen, samtidigt som fåglarna stämmer upp i kör - då tror jag bestämt att jag är religiös...;-). Just så är det nu! Och just så har det varit varje försommar som jag besökt Fredriksberg, som värsta "fönstertittaren". Fast egentligen ville jag bara ge det lite kärlek så att det inte skulle förfalla fullständigt... Och egentligen tankade jag bara energi från den plats som var min "hemliga oas" - som jag upptäckt som extremt rofylld, kreativ och energigivande.

Bilderna som låg i prospektet, när Fredriksberg skulle säljas, var många och omfattande - inte så konstigt, med tanke på att det var ett stort lantbruk med skog som skulle säljas. Bilderna inifrån huset var otaliga... Men det var en bild, som varken hade med huset eller marken att göra - som jag än idag minns som den starkaste och egentligen den enda bild som beskrev den känslan jag hade när jag besökte gården. Det var en bild, tagen rakt i öster, en försommardag, som idag... Så i morse blev det en liten tur med kameran. Och en återblick i sinnet, över alla de besök jag gjorde på Fredriksberg, innan vi satte nyckeln i låset som ägare... Den 1 november 2013. Och idag är det den 10 maj 2016 och jag sitter på vår nygjorda balkong och blickar ut över skogen, lyssnar när fåglarna har konferens - och jobbar!!! Ibland blir bara livet precis som man tänkt det;-). Nu önskar jag dig en alldeles underbar och magisk dag <3. Och du, tack för att läser! Det är det som ger MIG inspiration:-).

Anna <3