DET NITTONDE RUMMET

Vem har inte drömt om att finna ett hemligt rum? En låst dörr som plötsligt är öppen. En hemlig plats som uppenbarar sig... Magi är nog något vi alla önskar finna i vardagen lite då och då. Vårt hus, Fredriksberg, det kan vi utan och innantill, så något dolt rum lär vi inte finna där... Hahaha... Fast vem vet, vi kanske har en topphemlig gammal militärbunker under huset;-). Trädgården däremot, den var vi inte lika bekanta med och den var fullständigt igenväxt tills vi kunde unna oss att ta tag i de eftersatta träden och buskarna. Gissningsvis senast klippta för en 40-50 år sedan;-). Och där, minsann, fick vi en liten överraskning...

Förr i tiden, långt innan man började bygga lusthus med snickarglädje och glasrutor, skapade man naturliga lusthus genom att plantera vackra träd i en cirkelformation. Ett sådant lusthus har vi hittat i vår trädgård! Vårt nittonde rum, vårt hemliga rum, vår magiska plats... Här inne, kanske man tog med sin älskade. Förklarade sin kärlek, kanske rentutav, under bar himmel, friade...

Fredriksberg har enligt originalritningen 18 rum. Och när vi är klara med parkträdgården, kanske det finns 18 till, fast lite grönare;-). Just det här trädgårdsrummet, vårt lusthus, ska få en orientalisk känsla. Här ser vi ett vackert runt möblemang, kanske med en orientalisk utomhusmatta under och med en massa härliga lyktor hängandes runt om i träden, som kan tändas när mörkret faller. På marken under, tänker vi göra ett underlag med fiberduk, bärlager och täckbark.

Idag var vädret perfekt för att börja röja i trädgården och självklart började vi i vårt lusthus;-).

 Så klart var vi tvungna att ta reda på hur vinet smakar här...;-)

Så klart var vi tvungna att ta reda på hur vinet smakar här...;-)

 Ingången till lusthuset ska få en vacker båge som murgrönan kan klättra på...

Ingången till lusthuset ska få en vacker båge som murgrönan kan klättra på...

 Här ser man cirkeln liiiite tydligare, men så fort träden slår ut, blir det riktigt tydligt - och ett fantastiskt grönt rum.

Här ser man cirkeln liiiite tydligare, men så fort träden slår ut, blir det riktigt tydligt - och ett fantastiskt grönt rum.

 Självklart sitter man på första parkett för att beskåda solnedgången, här<3.

Självklart sitter man på första parkett för att beskåda solnedgången, här<3.

 I väntan på att kunna förverkliga visionen, får en vit linneduk och en kandelaber duga;-).

I väntan på att kunna förverkliga visionen, får en vit linneduk och en kandelaber duga;-).

Med lust, passion och en flaska rött kommer man långt, glöm inte det;-). Kram på er alla och sluta aldrig leta efter det hemliga rummet, du vet aldrig var och när du hittar det...;-).

Anna <3