EN BALKONG VÄXER FRAM

När vi alla börjar drömma om hus, finns det vissa saker och kriterier som pockar på. Vi har en önskelista helt enkelt;-). Min önskelista var, som du säkert förstår, ganska lång... hahaha. Men vet du, jag tror att ju tydligare och mer specificerade vi är i våra önskningar och drömmar, desto större är sannolikheten att de infrias...

Så här såg i alla fall min önskelista ut: många vackra fönster (jag fick 42), höga pardörrar (check på den), minst två kakelugnar (jag fick fem), en veranda (check på den också) och en balkong... Någon balkong fanns dessvärre inte på Fredriksberg. Men ganska snabbt såg vi potentialen i att växla ner det sluttande taket på verandan och bygga en ovanpå den. Dessutom såg vi tydligt att det en gång i tiden suttit ett fönster även i mitten på den gaveln, så en altandörr där kändes naturligt och faktiskt som en självklarhet för att huset skulle återfå sin originallook!

Sagt och gjort! När vi tog tag i ovanvåningen, blev det så perfekt, för vårt nya sovrum skulle komma att vetta ut mot den blivande balkongen, trädgården och skogen. Den ligger rakt i söder och bjuder på dygnets alla soltimmar, tack vare att den är så pass stor som den är.

 I vårt sovrum... Tänk, att vakna på morgonen, öppna upp dörrarna och lyssna på fågelsång och veta att man alldeles strax blir serverad frukost där ute. Jimmy har nämligen lovat mig champagnefrukost varje lördag, hela sommaren;-).

I vårt sovrum... Tänk, att vakna på morgonen, öppna upp dörrarna och lyssna på fågelsång och veta att man alldeles strax blir serverad frukost där ute. Jimmy har nämligen lovat mig champagnefrukost varje lördag, hela sommaren;-).

 Underbar utsikt ut mot skogen...<3

Underbar utsikt ut mot skogen...<3

 Jag bara älskar hur vacker denna gavel blev när den återfick sitt ursprungliga utseende!

Jag bara älskar hur vacker denna gavel blev när den återfick sitt ursprungliga utseende!

 En bild tagen strax innan vintern, när de första pelarna var på plats på balkongen. Sedan dess har det bränts papptak, plåtats och satts stuprör och hängrännor...

En bild tagen strax innan vintern, när de första pelarna var på plats på balkongen. Sedan dess har det bränts papptak, plåtats och satts stuprör och hängrännor...

 Så här kommer räcket på balkongen att se ut när det är klart. Fredriksbergs kolonialstil ska förstärkas ytterligare, med räcke i New England-stil. Vi kommer dock sätta glas innanför eftersom balkongen ligger några meter upp i luften;-).

Så här kommer räcket på balkongen att se ut när det är klart. Fredriksbergs kolonialstil ska förstärkas ytterligare, med räcke i New England-stil. Vi kommer dock sätta glas innanför eftersom balkongen ligger några meter upp i luften;-).

I helgen ska balkongen få sitt trägolv och förhoppningsvis även ett räcke. Trägolvet ska få samma varma bruna ton som brädgolvet i vårt sovrum, balkongen ska kännas som en förlängning av det rummet. Pelarna och räcket ska bli vitt. Och säkert är det så, att när detta är klart, är det nog tusan baksidan på Fredriksberg, som kommer vara den pampigaste. Och utsikten från balkongen är i det närmaste magisk! 

Sol, värme och en härlig helg önskar jag dig!

Anna <3