VI VILL GE ER EN MAGASINKÄNSLA, PÅ NÄTET

Fredriksberg är inte bara ett hem... Det är en livsstil. Det är dessutom en plats, en fastighet som under väldigt många år varit "offentlig". 1969 köpte Ystad Stad (numera Ystad Kommun) fastigheten och hyrde under två år ut huset till en dam som bedrev barnhemsverksamhet för "stökiga ungar". 1971 köpte kronan fastigheten och ägde den fram tills vi blev lyckliga ägare och herrgården styckades av från jord och skog. Och inte att förglömma - under hela Fredriksbergs historia, har många, många människor sysselsatts och haft sin försörjning på gården. Under alla dessa år, har människor sett Fredriksberg som en byggnad för allmänheten och huset har även agerat festlokal vid ett antal tillfällen... Många har anknytning till gården, många har en uppfattning om gården och många tycker något om gården. Den väcker känslor. Det gjorde och gör den hos oss också! 

När vi på allvar började drömma om Fredriksberg, var det inte bara renovering vi såg framför oss. Det var heller inte "bara" ett hem vi såg i våra drömmar. Vi såg en plats för inspiration, motivation, utveckling och företagsamhet. Vi såg att alla våra drömmar, faktiskt kunde förverkligas här! Två kreativa, drivna personer med intresse och känsla för det "goda och vackra" i livet, i ett tätt samarbete med fantastiska Fredriksberg - det kan bara bli bra! Tidigt i vår resa bestämde vi oss för att dela med oss. Till alla som vill. Till dig. Vi visste bara inte exakt hur, och under de två år som gått, har vi av naturliga skäl haft fokus på renovering;-). Men nu börjar allt lägga sig. Vi har en vardag på Fredriksberg. Ett liv med utrymme att utveckla alla de där drömmarna...

Jag hade för ca ett år sedan, långt framskridna planer, att tillsammans med en känd tidning, göra ett livsstilsmagasin som skulle gå ut som en gratistidning några ggr per år. Vi var så nära, att vi bara skulle trycka på startknappen. Men något hände. Det blev lite turbulent i det företaget. Allt blev lagt på is. Det rann ut i sanden. Där stod jag med min färdiga "dummy" - en riktigt bra tidning med ett innehåll som inspirerade, motiverade och utvecklade. Jag la den i översta lådan i vårt Chesterfieldskrivbord. Där fick den ligga och mogna. Där fick den ligga, tills den dagen den kunde berätta vad jag skulle göra med den. Den dagen kom. Tack och lov. Arbetet var inte ogjort;-). Men det kom i en annan form... Den formen var en mix av Fredriksberg, vår egen personliga livsstil, våra drömmar och det engagemanget som vi så tacksamt har fått på bl a Facebook. Den här tidningsdummyn, berättade för mig, att den skulle göras om till en nätbaserad version, med den här mixen, vår mix, istället. Vi började genast skissa på en sajt med blogg, men som skiljer sig en liten aning från de "traditionella" bloggarna och samtidigt ger en viss magasinkänsla när man kommer in på sajten.

Vi vill förmedla vår resa mer i reportageform, snarare än korta inlägg kring vilket café vi nyss fikade på;-). Men framförallt vill vi inspirera, motivera och skapa utveckling. Det vi framförallt vill ge dig, som läsare, är hopp! Hopp om att du kan förverkliga alla dina drömmar, om du tror på dem tillräckligt starkt - och är beredd att göra jobbet som krävs för att nå dem. Samtidigt vill vi förmedla vår kunskap och erfarenhet kring renovering och inredning. Vi vill visa att allting hänger ihop och att även miljön spelar roll. Med inspirerande texter och bilder, ibland vackra, ibland fula;-), vill vi dela med oss av vår vardag och förhoppningsvis bidra till att fler människor väljer den livsstil som de egentligen vill ha - oavsett var du startar ifrån! Fredriksberg är VÅRT paradis på jorden. Det kommer vi att dela med oss av till dig, för det finns fler sådana platser, som behöver tas omhand och som otåligt väntar på sin "herre";-).

Väl mött!

Anna <3