TRE ÅR MED ÖPPNA DÖRRAR

Att Fredriksbergs Gård för många var ett känt näste, visste vi när vi köpte det... Men vi kunde inte ana att det var så pass "känt" som det skulle visa sig - och framförallt inte, att det väckte så mycket känslor, som det gjorde och fortfarande gör. Därför, bestämde vi oss väldigt tidigt för att renovera med "öppna dörrar". Idag är det tre år sedan vi startade vår Facebooksida: Fredriksbergs Gård Anno 1796, öppen för alla, att följa vår frammarsch på gården. 

När man väljer att vara publik, får man också vara beredd på och medveten om, att det finns människor som har alldeles för tråkigt i sina liv, för mycket tid och för många tangenter att trycka på;-). Vi bor i en skogsglänta och under en period var det ungefär som om trollen flyttat in...hahaha. Inte skogstrollen då, utan nättrollen. Människor som VET så jäkla mycket och MÅSTE lägga sig i. T ex var det någon som "råkade" läsa fel när jag berättade på Facebook att vårt 60-talskök åkt ut i skithögen - den kreativa hjärnan fick det till att vi rivit ut ett 1700-talskök i original... hahaha. Ingen hade varit lyckligare än vi, om 1700-talsköket varit kvar;-). Nu var det ju dock inte så mycket till kök på den tiden;-). Men den kreativa person, som förhoppningsvis besökt en optiker vid detta laget, kontaktade även en av morgontidningarna... Ja, det är faktiskt något att skratta åt! Och Sveriges alla antikvarier verkade också vara diskussionssugna under en period... Människor som aldrig besökt Fredriksberg, men som ändå tyckte sig veta hur det borde gå till... Well, well;-).

Det är historia nu och för oss har ändå allt bara landat i positiva saker. Människor som hört av sig som har en koppling till gården. Människor som mer än gärna delar med sig av sin historia. Människor som gråter av glädje för att gården inte revs. Människor som hejar och berättar att de följer oss och tycker att vi gör ett fantastiskt jobb... Och ni ska alla veta, att från dag ett, har det största fokuset varit att ta hand om huset på husets villkor - samtidigt som det så klart måste fungera funktionellt, för ett modernt leverne. Men jag tror att många idag drar sig för att göra saker officiellt och öppet, i rädsla för vad andra ska tycka. Och jag lovar FOLK TYCKER!! Men det handlar bara om att bemöta på rätt sätt men också om att våga sätta ner foten när det liksom räcker! Lika lite som det är okej att berätta för någon på torget, som ju är en offentlig plats, att människan har en ful jacka, lite lite är det okej på nätet.

Rent fysiskt och mentalt är jag och Jimmy i en annan fas nu, än när vi kom hit. Renoveringen är klar. Huset mår bra. Vi mår bra. Lugnet har lagt sig. Och det är ju egentligen först nu, som vi faktiskt HAR tid att berätta om hela vår resa. Våra reflektioner. Tips och råd som vi kan dela med oss av till andra. Och det gör vi mer än gärna. Och framförallt att kunna visa upp före- och efterbilder och samtidigt dela med oss av om det i verkligheten blev som i tanken;-) är ju både spännande och inspirerande. Även för oss! Vi har gjort vårt livs resa på Fredriksberg, jag blir tårögd när jag tänker på det. Vi startade från noll och tog oss igenom detta på ca två år. Och hela tiden har vi känt att vi haft huset med oss... OCH ER!! Alla våra goa följare. Villkorslös kärlek kommer man långt med<3.

Anna o Jimmy 1.jpg