MITT I ALL CHARM FANNS "SANITETSBÅSET..."

Jag hade aldrig sett så mycket vackert på en och samma gång, som när vi kom till Fredriksberg. Men "mitt bland" alla kakelugnar, takrosetter och brädgolv fanns också det fulaste jag någonsin sett... badrummet. Husets badrum, det ENDA som fanns att tillgå på 600 kvm... hahaha. Ja, nu vet jag ju att skogen runt omkring tydligen var ett komplement när det var militärövningar, och en del "bås för naturliga behov" fanns också uppställda på tomten. Men inne i huset, fanns ett RIKTIGT badrum... hahahaha. Ja, ni kan inte ana så fult det var, men jag ska stilla er nyfikenhet ett slag;-). Och för dig som undrar - nääää ingenting är återanvänt;-) hahaha... Dessa bilder blir inte vackrare än så här - det finns inga filter i världen som kan rädda dem;-).

Ett sanitetsbås i bästa "kommunala design";-).

 Behövs inga ord...;-)

Behövs inga ord...;-)

Mmmm... inte lönt med fina tvålar på den vasken inte;-).

Badkar??? Hahaha... 

Det som dock VAR bra, var att vi ganska tidigt i renoveringen byggde ett nytt badrum på en helt annan plats i huset och kunde låta detta vara kvar orört under tiden, ett ställe för alla hantverkare att ta vatten, tvätta redskap o s v. Det var ju inte precis så att någon behövde uppföra sig och vara försiktig här inne;-).

Vi byggde totalt två helt nya badrum, men eftersom man inte kan få för många toaletter varken i ett stort eller litet hus, fick detta s k badrum så småningom bli kombinerat tvättrum och toalett. Med tanke på hur stort huset är, hade det ju så klart varit underbart om tvättrummet varit större och än mer praktiskt, men som sagt, i gamla hus ÄR det inte alltid det mest praktiska man har att göra med. Det handlar om att göra det bästa av situationen utan att för den sakens skull göra FÖR stora ingrepp i husets konstruktion. För oss var det viktigt att försöka hålla originalplanlösningen på nedanplan i den mån det gick. Så här ser iaf utrymmet ut just nu, idag:

Så småningom ska även tvättrummet helkaklas, rör fräsas in o s v - men fram tills dess är det iaf fräscht och modernt! Och vi får lite tid på oss att klura ut riktigt smarta lösningar för ett praktiskt tvättrum;-).

Anna <3