HEMMET, NATUREN & LIVET - en ständig process

"Va?? Har ni redan tapetserat om? Men ni har ju bara bott här i två år..." Japp. Så är det, hahaha. En så pass omfattande renovering som Fredriksberg inneburit, visar sig inte bara i material och pengar;-), det händer något med människorna som lever i renoveringen. Man förändras och utvecklas. Blir ett med sitt hem. Det vi var så övertygade om när vi vred om nyckeln den 1 nov 2013, måste inte till 100 % stämma några tusen renoveringstimmar senare. Men jag tror, att många som renoverar, väljer material och färger och sen får man liksom leva i det. Man känner inte in sitt hem. Man känner inte in den ständiga rörelse som egentligen finns överallt! Livet är en ständig process. Naturen är en ständig process och hemmet är definitivt en ständig process. Det är så allting blir levande.

Gillar du samma färger året om? Förmodligen inte! När knopparna spricker på träden i mars/april säljs det blommor och inredning i klara pasteller som om det vore första gången vi ser de färgerna... När hösten kommer, älskar vi plötsligt mustiga färger i brända toner som mörkrött, orange och senapsgult. Det är bara så det är. Allting hänger ihop. Om vi tillåter oss att stanna upp och känna det.

Go with the flow! Sudda ut gränserna mellan hemmet, naturen och livet en aning. Plocka höstlöven med dig in, ta filten och kandelabern med dig ut. Tillåt dig att vara en del av processen. Och om det betyder att du måste "tapetsera om" efter två år, ja men gör då det;-). Stanna inte kvar i något som inte längre är en del av dig... Nu faller löven från träden. De har liksom gjort sitt. Är förbrukade. Istället har vi nu en gräsmatta och en gårdsplan som förvandlats till guld. Det är så det funkar. Allt är vackert, i den naturliga processen som kallas livet.

Anna <3