Vårt bibliotek växer fram...

Nu ska jag avslöja en liten hemlighet för er;-). Jag var 35 år när jag för första gången i mitt liv köpte en ny soffa OCH en ny TV... hahaha. Det är faktiskt så, att jag haft hem, som jag inrett för 500 kr. Hur f*n såg det hemmet ut, undrar du då;-)? Vackert, svarar jag då:-). Jag har nämligen världens bästa luktsinne, jag är som en riktig spårhund...;-) Kanske inte för sådant som en spårhund egentligen ska vara bra på, utan på fynd och antikviteter. Jag har näsa för sådant som jag VET kommer bli skitbra med lite omvårdnad och kärlek, sådant som andra tycker är "mög". Och sånt som är "mög" - det vet vi ju, antingen kostar det väldigt lite eller så är helt gratis;-). Ja, ofta gör man ägaren en tjänst, när man befriar dem... I början av 2000-talet drev jag dessutom en inredningsbutik, där 50 % av sortimentet bestod av "gammalt mög", omgjort, moderniserat och med en ny funktion.

Kontraster och ytterligheter

Jimmy, däremot, har aldrig inrett med något annat än helt splitternya saker;-). Vi är varandras kontraster och ytterligheter vad gäller design, MEN det har gjort att Fredriksberg fått en stil som varken jag eller Jimmy levt med tidigare. Fantastiskt! Vi har hela spannet av tidsepoker i huset - från 1796-2016. Ibland skämtar vi lite och säger att nedanvåningen är Jimmy och ovanvåningen är jag... hahaha. Och lite så var det nog i början, men ett vackert hus, som Fredriksberg är, har förmågan att dra det bästa ur människans inredningsförmåga och det är det huset gör med oss båda. Vi har dessutom fått lära oss att jämka, hahaha;-).

Så, kontentan av det hela. Jag följer med Jimmy till möbelvaruhusen och han följer med mig på auktioner och vips, så blev det VÅRT hem <3. De fynd och antikviteter vi inreder med idag, kommer främst från Lauritz, Stockholms Auktionsverk och Auktionshuset Syd. Just nu har vi lite fokus på vårt bibliotek, som ligger på ovanvåningen. I detta rum ska alla våra antikvariska böcker finnas... Känslan här är viktig! Mörk, mysig, murrig, engelsk. Jag tänkte med några bilder visa hur långt vi än så länge kommit. Det som ännu fattas är den "perfekta" bokhyllan, några få men rätt tavlor och självklart ljuskronan i taket. Men känslan, den börjar iaf träda fram... 

 Chesterfieldsoffa från  Lauritz , med tillhörande två fåtöljer som står i vårt sovrum. Resväskorna har fyndats lite här och där, bland vänner och på  Blocket .

Chesterfieldsoffa från Lauritz, med tillhörande två fåtöljer som står i vårt sovrum. Resväskorna har fyndats lite här och där, bland vänner och på Blocket.

 Här vill vi kunna sitta, bläddra i gamla böcker och lyssna på spraket i kakelugnen...

Här vill vi kunna sitta, bläddra i gamla böcker och lyssna på spraket i kakelugnen...

 Mattan - ett fynd från  Auktionshuset Syd ...

Mattan - ett fynd från Auktionshuset Syd...

 De gamla rostiga fyrlyktorna är vårt senaste fynd från  Auktionshuset Syd . Antikvariska böcker har vi samlat på oss under några år. Det krävs MÅNGA för att fylla en hel bokhylla;-).

De gamla rostiga fyrlyktorna är vårt senaste fynd från Auktionshuset Syd. Antikvariska böcker har vi samlat på oss under några år. Det krävs MÅNGA för att fylla en hel bokhylla;-).

 Jimmys pappas gamla skrivbord har en självklar plats hos oss. En gammal telefon, som man kan ringa himlen till, ska vi också hitta...&lt;3.

Jimmys pappas gamla skrivbord har en självklar plats hos oss. En gammal telefon, som man kan ringa himlen till, ska vi också hitta...<3.

 Den här resväskan har varit med om ett och annat... Den symboliserar livet och vart vi är på väg. Upptäckarglädje&lt;3.

Den här resväskan har varit med om ett och annat... Den symboliserar livet och vart vi är på väg. Upptäckarglädje<3.

Kram

Anna <3