HUR HITTADE VI VÅR INREDNINGSSTIL?

När två hem ska bli ett, två personer med kanske lite olika tankar och idéer kring inredning, ska slå sina påsar ihop är det inte alltid helt enkelt. Man sparar sig ifrån många framtida irritationsmoment om man sätter sig ner tillsammans och pratar igenom den gemensamma bostaden. Alltså INNAN man flyttar in;-). Nu vet jag att många tänker att "det fixar min partner". Jo, så kan det ju vara - men även om du inte har ett direkt intresse för heminredning, så lovar jag, att du ändå "tycker" något. Om inget annat, så vet du iaf vad du INTE gillar, du vet vilka saker och funktioner du INTE vill ha i ditt hem. Och som den andra hälften, är det faktiskt betydligt roligare att inreda när man vet att även partnern på någon vänster är med på det man gör. Det är ju trots allt "VÅRT" hem, inte mitt eller ditt;-).

Nu faller det sig så, att i vårt fall, är både jag och Jimmy extremt intresserade av heminredning. Vilket kan göra det lite svårare, speciellt om man har helt olika stil;-). Då blir det en angenäm utmaning att få ihop det... hahaha. Jimmy gillade modern design, minimalistiskt, stramt, högblankt, raka linjer. Medans mitt hem svämmade över av gamla plåtburkar, nötta trälådor, hemmamålade skåp, stolar som knappt höll att sitta på, men som var jäkligt charmiga att titta på... hahaha. Ni anar en viss krock va? Typ Georg Jensen mot ett rostigt spik;-). Det första vi faktiskt gemensamt kom fram till, var att vi båda ville börja om. Vi ville skapa "vårt" hem. Vi bestämde helt enkelt oss för att i princip sälja av bådas våra bohag. Vi fick båda välja ut några saker som vi absolut inte ville skiljas ifrån också fick den andre godkänna och acceptera dessa ting. Det var ju kanon - att flytta in i ett hus på 600 kvm utan i princip några möbler och saker... hahaha. Som tur var, var Fredriksberg vackert även när det var tomt:-).

Det kändes bra att rensa! Att inte ta med oss en massa som bara "hängt med" och framförallt, att inte ta med oss en massa som vi egentligen inte ville ha! Provisoriska lösningar är inget för oss - då får det hellre vara tomt tills vi hittar det vi vill ha. Det var steg 1! Men problemet kring vilken vår gemensamma inredningsstil var, kvarstod. Så, det vi gjorde, var helt enkelt att börja bläddra i en massa inredningsmagasin. Var för sig. Alla bilder som tilltalade oss, klippte vi ut. När vi båda hade klippt ut ett gäng bilder, blandade vi dem och började klistra upp dem på ett ark. När vi klistrat färdigt, såg vi att vår gemensamma stil vuxit fram och kontrasterna som uppstod, skapade balans och gjorde det hela personligt! Bådas tankar och idéer fick lika stort utrymme och visade sig till och med matcha varandra. Så, vårt tips är - ta er denna tid och skapa er gemensamma inredningskompass och ha sedan den som grund när ni börjar inreda ert gemensamma hem. Det kommer bli så mycket mer trivsamt för båda och det finns inte en massa saker i hemmet som irriterar. Detta blir er grund. Det betyder inte att ni slaviskt måste följa den, man får lov att ändra sig på resans gång - lägga till och dra ifrån - men det är något gemensamt att utgå ifrån. Lycka till!!

Anna <3

Så här såg vår ut: