RÖSTER FRÅN ANDEVÄRLDEN, Del 1

Jag satt vid köksbaren och åt en sen lunch. Plötsligt lägger jag märke till takplafonden över diskbänken… Det ser ut som om en av prismorna fått fnatt! Den mittersta, den pendlade, nästan aggressivt, från höger till vänster. Jag gick fram och ställde mig under lampan. Jag stod där och tittade på den en stund och försökte hitta en logik till spektaklet. Efter ett tag insåg jag, att intensiteten inte avtog… Det var nästan så att jag kunde se att prismorna runt omkring vek sig en aning åt sidan, för att inte bli ”omkullputtade”. Kunde jag känna något drag någonstans ifrån? Nej. Var kanske köksfläkten igång? Nej. Kunde någon insekt satt den farten på den? Nej. Hur jag än försökte hitta en logisk förklaring, så fanns det inte. När prisman pendlat likadant, med samma fart och intensitet i ett par timmar, tog jag fram mobilen och började filma. 

Någonstans runt 17.30 stannade prisman. Men jag hade i alla fall händelsen på film. Jag hade ett bevis. Dagen efter, började prisman, ungefär vid samma tid att pendla igen!! Den här gången, om möjligt än mer ”aggressivt”… Där någonstans, insåg jag, att någon ville ha vår uppmärksamhet. Någon som inte kunde förmedla sig genom ”normal” kommunikation. Jag filmade prisman igen… jag stod under den en god stund och försökte ”känna in”. Det bubblade inom mig. Jag ville skratta. Det kändes lekfullt. Busigt. Jag bestämde mig för att dela videoklippet på Facebook och ganska snart delade människor med sig av diverse tolkningar – superkul!! Det blev ett enormt engagemang, som jag inte alls räknat med…
Jag lade speciellt märke till en person som blev taggad i inlägget (det blev flera, men just denna valde jag, av någon anledning att bevaka). Hon heter Tette. Någon dag efter att hon blivit taggad, skriver Tette till mig och frågar om hon får lov att känna in och tolka. Respektfullt. Självklart blev svaret ja. Jag kände på något vis, att det här var något speciellt… Hon var speciell, på ett behagligt vis. Ytterligare någon dag senare, hörde Tette av sig igen. Vi fick en lång och utförlig tolkning av budskapet… Håret reste sig på hela kroppen när vi läste. Ja, hon var något speciellt. Hon var så klockren i sina budskap, så det var helt otroligt. De två viktigaste och tydligaste budskapen, visste verkligen ingen något om, mer än jag och Jimmy. BULLSEYE!! Mitt i prick! Hon skickade även med en blyertsteckning hon gjort av mannen som ville prata med oss. För det var en man, eller två. Här kommer ett utdrag ur Tettes meddelande:

”Jag fick till mig två st manliga energier. En äldre man i kostym och sedan en yngre drängpojke i ca 18-20 år gammal. Medan den äldre mannen går omkring och känner sig för, springer drängen omkring och busar. Det är många avtryck längs husväggarna och dess mark. Den äldre mannen går omkring och ser så att allting är bra. Jag ser honom allra mest utanför huset där han finner lugn och ro – i alla fall när han vistades där. Han är nyfiken av sig. Han verkade ha en ganska så ung fru/ kvinna som var mycket vacker i yngre dar. Det fanns en del barn som sprang omkring och lekte där. En yngre generation från honom om jag förstår det rätt. Jag får en känsla av tacksamhet om att ni tar hand om huset. Han är nyfiken och går omkring och känner på saker och ting som han tidigare inte sett i huset.”

Hon skriver vidare:
”Huset skulle rivas, någon ville få bort ”skitet”. Men nu är det räddat av er.”
Utöver det här, fanns det som sagt två tydliga budskap, extremt personliga och privata – de var så klockrena, att vi bestämde oss för att bjuda hit Tette att gå en spökrunda på gården. Hon tackade gladeligen ja och en dag strax innan jul, klev hon in över tröskeln på Fredriksberg… Forts följer.

Länk till filmen med den pendlande prisman: 

https://www.facebook.com/fredriksbergsgard.se/videos 

Anna <3

 Den här vackra damen hittade vi på vinden när vi rensade...

Den här vackra damen hittade vi på vinden när vi rensade...